Avem experienta si resursele pentru a sprijini accesul IMM-urilor la finantare, precum si al unor categorii de beneficiari individuali, atat din surse proprii, cat si in cadrul unor programe guvernamentale in care FRC are rolul de agent al statului.
Acordam contragarantii la garantiile pentru imprumuturi (capital de lucru si/sau investitii). Emiterea scrisorii de contragarantare reduce, practic, costul total cu finantarea pentru beneficiarii finali, IMM-urile. De asemenea, permite fondurilor de garantare si bancilor sa sustina credite pentru un numar mai mare de întreprinderi prin preluarea unei parti insemnate din riscul asociat garantiilor si imprumuturilor bancare.
Putem sa construim produse adaptate nevoilor si oportunitatilor de finantare actuale pentru sectorul IMM pentru a asigura o crestere inteligenta, sustenabila si favorabila coeziunii economice, crearea de noi locuri de munca, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare si inovare.
Expertiza specialistilor nostri este baza pe care construim strategia acestei perioade în care – in contextul existentei unor finantari fara precedent: PNRR, Planul multianual al CE, etc. – mediul de afaceri din Romania beneficiaza de oportunitati de dezvoltare prin acces la instrumente financiare existente sau la unele noi care pot fi introduse prin selectie și transfer de bune practici.
FRC abordeaza cu deschidere si interes colaborarea cu institutiile financiare internationale, in general si cu cele europene, in special. Din 2010, FRC este membru cu drepturi depline in AECM – Asociatia Europeana a Institutiilor de Garantare/Contragarantare, una dintre cele mai relevante organizatii profesionale din sectorul nostru de activitate.